Att göra i Paris – tio i topp

Att göra i Paris

 

Karins tio i topp Paris

OBS många av dessa tips är vanliga “turist” resmål, men det finns en anledning till att så många vill se detta. Det är så otroligt vackert!

1.Montemartre:

Hoppa av på metrostoppet Pigalle, gå rakt uppåt mot Sacre Coeur, ta sen vänster om Sacre Coeur och gå igenom konstnärkvarteren, där kan ni hitta härliga restauranger med escargot eller löksoppa. Nedanför ligger Moulin Rouge! Obs undvik försäljarna!

 

2.Champs Elysée:

Gå längst Champs, här finns Ladureé, det kändaste stället i världen för macarons. Ta en fika där!

På Champs finns Louis Vuitton, gå till vakten i dörren på Louis Vuitton och säg att ni vill se utställningen. Det pågår alltid en utställning ovanför Louis Vuitton och det är gratis. Inte många som vet om det, man får ta en hiss till övervåningen, den är helt svart, så man ska vara helt utan intryck när man kommer upp. Det är lite olika konstutställningar men framför allt är det en fin vy över Paris däruppe, gratis. Triumfbågen ligger längst upp på Champs. Fint!

 

3.La Défense: Det moderna business Paris. Där jag pluggade, där ligger ”4 temps” ett stort shopping mall, och Grand Arche, den stora bågen. De har ett supergott smoothie ställe på högsta våningen (innan biovåningen) som är riktigt gott! Nära Starbucks!

 

4.Budda Bar: Metro Concorde. Där ligger en känd och riktigt härlig Restaurang. Lite dyr men så mysigt. Om inte annat värt att gå hit och bara ta en drink. Bästa drinkarna som jag provat!

 

5.Versailles: Versailles ligger ca 40 min från Paris. Otroligt vackert att åka dit och gå runt i slottet och en ut i den enorma slottsträdgården och ta en glass. Vilken historia! Lätt värt!

 

6. Notre Dame: St. Michel är party gatan på kvällen bra ställen, men Notre Dame är så vackert att bara promenera runt, ofta mycket uppträden utanför Notre Dame. De har på sommaren en strand längst Seine som de skeppat dit. Oklart om det är kvar nu.

 

7. Shopping: St Lazaree, här ligger Galleri Lafayette och Printemps. Lite dyr shopping men kul. Åk längst upp i Galerie Lafayette och gå ut på däcket, kanon utsikt över hela Paris! Brukar också finnas gratis internet där!

 

8. Eiffeltornet, åk till metro Troccadero för en utsikt över hela Eiffeltornet och promenera neråt. Ta en crepes och bara mys!

 

9. Bästa creperiet i hela Paris ligger i Becon le Bruyeres. Ta metro till La Defense och sen tåget bara 2 hållplatser till Becon Le Bruyeres, creperiet ligger nära stationen. Otroligt gott! Inga turister!

 

10. Republique. Bästa shoppingen är i Repulblique, lite svårt att hitta, inga turister är där men när man hoppar av vid metron så kommer man upp till ett torg, gå uppåt mot ett Mcdonalds en bit uppåt och fortsätt framåt. Där ligger flera små affärer!

7432_300749740264_8180383_n

 

OBS det är inte i ordning, såsom att 1 är bäst, det stämmer inte!

7432_300750130264_4891602_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s