Cheesecake med jordgubbe

20130816-173124.jpg

Ingredienser
Botten
10 digestivekex
75 g smör
Fyllning
300 g färskost
1 1/3 dl kesella/kvarg
4/5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1/2 citron (fint rivet skal och juice)
Garnering
färska bär , exempelvis jordgubbar, vinbär, hallon
Sätt ugnen på 175ºC.
Krossa kexen i t ex en matberedare. Smält smöret och rör ner det. Tryck ut massan i en form, 24 cm diameter, eller i 12 mazarinformar av aluminiumfolie.
Mixa samman färskost, kesella, socker, vaniljsocker, äggulor, citronskal och -juice till en jämn smet i matberedare. Häll smeten i formen/formarna.
Grädda små formar i ca 20 minuter och 20-30 minuter i stor form. Låt kallna och garnera med färska bär.
Detta recept hittade jag på Ica.
När jag var på tjejkväll, gjorde en av tjejerna denna magnifika efterrätt! Otroligt gott!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s